Grondverf voor het oog

BeYu, eye base € 7,50

Voor vrouwen boven de veertig zijn er een hoop cosmetische valkuilen: grijze uitgroei in geverfd haar, heksenharen op de kin, lippenstift die in rookgootjes gaat zitten, oogschaduw in oogplooien en terugtrekkend tandvlees dat permanent onderdak biedt aan slablaadjes.

De schoonheidsindustrie heeft gelukkig op veel euvels wat gevonden: liplijnen kunnen met rode inkt worden getatoeëerd, heksenharen zijn met een precisiepincet eenvoudig uit te trekken en voor samenklonterende oogschaduw is er een soort grondverf voor het oog te koop, een onderlaag waarop de oogschaduw beter hecht.

Het merk BeYu heeft nu ook een eye base. Een romig crèmetje dat zijn werk grondig doet. Wie ’s ochtends eerst dit opsmeert en dan pas oogschaduw, zal merken dat de oogmake-up er aan het einde van de dag nog bijna net zo uitziet, bovendien wordt de kleur intenser.

Vrouwen boven de veertig kunnen dus nog jaren mee – mits zij in restaurants salades mijden.

    • Monique Snoeijen