film zaterdag

Scene uit de film De Laatste Dagen van Emma Blank (2009) Foto: A-Film

Joy Ride (John Dahl, 2001, VS). Roadmovie-thriller is variatie op Spielbergs klassieker Duel. Drietal, onder wie Steve Zahn, wordt belaagd door gestoorde trucker. Let ook op de verwijzing naar North by Northwest, waarin Cary Grant in een korenveld door een vliegtuigje werd achtervolgd. RTL7, 21.50-23.35u.

Obsluhoval jsem anglického krále / I Served the King of England (Jirí Menzel, 2006, Tsjechië). Veteraan Jirí Menzel (1938) is virtuoos én ouwemannerig in tragikomedie die in terugblikken (met een nadrukkelijk commentariërende voice-over) vertelt over de schelmenstreken van een ober in een luxueus Praags hotel, die met olijke Bambi-ogen vooral naar vrouwelijk schoon kijkt terwijl WO II zich aan de rand van zijn blikveld afspeelt. Canvas, 23.35-1.30u.