De PVV niet fascistisch? Normaal toch ook niet

Volgens Afshin Ellian is de PVV geen fascistische partij (Opiniepagina, 10 november). Waarvan akte. Maar een normale partij is het toch ook niet. Waarom wekt Ellian de indruk dat de vrijheid van meningsuiting bij de PVV in goede handen is, terwijl deze partij de Koran het liefst per direct zou verbieden? En waarom gaat Ellian ook niet in op allerlei andere discriminerende voorstellen die deze partij graag tot wet zou maken? Het voorstel voor een ‘kopvoddentax’, een dieptepunt in de naoorlogse parlementaire geschiedenis van Nederland, is zeker geen losse flodder, zoals het PVV-verkiezingsprogramma duidelijk heeft gemaakt. Of keurt Ellian deze voorstellen goed? Dat de PVV de Nederlandse moslims stelselmatig discrimineert, kan immers door niemand ontkend worden, zelfs niet door de heer Ellian.

Prof. mr. W.J. Veraart

Amsterdam

    • Prof. Mr. W.J. Veraart