Beestenbende

Het klinkt eenvoudig en zo ziet het er ook uit: ontwerper Ross Menuez zoekt objecten die hij kan zeefdrukken als een onbeschilderd doek. Ross begon enkele jaren geleden in een kelder in Manhattan met wat gezeefdrukte zijden T-shirts en runt daar nu zijn cultbedrijf Salvor, een experimentele werkplaats, waar praktische objecten, zoals tassen, van duurzaam materiaal worden geproduceerd en via internet wereldwijd worden verkocht. De kleding is met gevoel voor detail geproduceerd. Cool is de enorme collectie kleurige gezeefdrukte beestenkussens, Pico Pillows, waarop 19de-eeuwse grafische illustraties gedrukt zijn. De vorm van de dieren maakt de kussens bijzonder en aaibaar. Ze zijn te koop via Areaware, een bedrijf dat werk van nog net niet bekende ontwerpers verkoopt. Het kleinste kussen kost 24 dollar.

www.salvorprojects.com en www.areaware.com

    • Pam Asselbergs