WK hockey in 2014 bij ADO

De wereldkampioenschappen hockey voor mannen en vrouwen worden in 2014 in Den Haag gehouden. De toernooien worden van 2 tot 15 juni gelijktijdig gespeeld in het voetbalstadion van ADO Den Haag, waar tijdelijk kunstgras wordt neergelegd.

Dat heeft de internationale hockeyfederatie FIH gisteren bekendgemaakt in het Zwitserse Montreux. Ook Engeland was kandidaat voor de vierjaarlijkse evenementen.

In 1998 organiseerde Nederland de gezamenlijke WK’s voor het laatst, toen in stadion Galgenwaard van FC Utrecht.

Met de keuze van Den Haag borduurt hockeybond KNHB voort op „deze succesformule”, stelt bondsdirecteur Johan Wakkie: „Een modern stadion, goed gelegen voor alle activiteiten en festiviteiten voor 15.000 mensen per dag.”

Dit jaar werden de WK’s voor mannen en vrouwen gescheiden gehouden. In het voorjaar speelden de mannen hun wereldkampioenschap in de Indiase hoofdstad New Delhi. Australië werd wereldkampioen, Nederland eindigde als derde. De vrouwen speelden hun wereldkampioenschap twee maanden geleden in Argentinië. Nederland verloor daar de finale van het gastland.