Weer regen

Dit weekeinde wordt het weer bepaald door een golvend front dat de grens vormt tussen zeer zachte lucht boven het continent en iets frissere lucht die via de Britse Eilanden onze kant op stroomt. Langs het front zal het overvloedig regenen, maar het is de vraag waar het golvende front precies komt te liggen.

Vannacht wordt de regen voornamelijk in de zuidelijke provincies verwacht. In Zuid-Limburg kan circa 20 mm vallen, terwijl het ten noorden van de grote rivieren overwegend droog blijft.

Morgen trekt de regenzone wat verder noordwaarts, maar zelfs dan blijft het noorden waarschijnlijk droog. Tegelijkertijd lopen de neerslaghoeveelheden in de zuidelijke provincies verder op. Daar kan overdag nog eens 15 tot 30 millimeter vallen.

Zaterdagnacht en zondag overdag blijft het golvende front zorgen voor regenachtig weer.

Pas in de loop van zondagmiddag begint het heel geleidelijk vanuit het westen wat droger te worden. Tegen die tijd is er in het zuiden lokaal 70 tot 80 millimeter gevallen. Genoeg voor wateroverlast. In het noorden blijven de hoeveelheden beperkt tot zo’n 5 tot 15 millimeter.

Gedurende het weekend is het zacht, overdag 10 tot 13 graden, ’s nachts niet veel lager. De wind is zuidwestelijk en slechts matig. Volgende week volgt droog weer met lagere temperaturen.