Waarom Matt Ice vanmorgen trending is op Twitter

Matt "Ice" Ryan, afgelopen nacht in Atlanta, Georgia Foto ReutersMatt "Ice" Ryan, afgelopen nacht in Atlanta, Georgia Foto Reuters

Matthew Thomas Ryan (wiki) is quarterback bij de Atlanta Falcons, een van de teams in de National Football League. Matt “Ice” Ryan - zijn bijnaam verwijst naar zijn koelbloedigheid -  speelt al sinds 2008 voor de Falcons, maar hij was afgelopen nacht, in de partij tegen de Baltimore Ravens, van cruciaal belang voor de overwinning.

Vlak voor tijd, de Falcons stonden achter, gaf hij een voorzet aan Roddy White (wiki) die na een dribbel over het veld een touchdown scoorde. Hierdoor stonden de Falcons met nog twintig seconden op de klok ineens weer voor. Ze wonnen de wedstrijd en gaan nu aan de leiding in de zuidelijke competitie van de NFL.

American Football is de belangrijkste sport in de Verenigde Staten. De Super Bowl, de finale van de competitie, is zelfs het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

    • Ward Wijndelts