Sport kort

Ajax gaat verder in KNVB-bekertoernooi na zege op Veendam

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Ajax heeft zich gisteravond geplaatst voor de vijfde ronde van het KNVB-bekertoernooi. In een half gevulde Arena had de ploeg van trainer Martin Jol de nodige moeite met eerstedivisionist Veendam, maar won uiteindelijk comfortabel, met 3-0. In een slechte eerste helft wist Ajax niet te scoren. Na een uur spelen vond de Egypstische invaller Mido het net. Pas in het laatste kwartier voerden de Uruguayaan Luís Suárez en de Deen Christian Eriksen de marge met de Oost-Groningse club op tot drie doelpunten.

Zwemmer Verschuren breekt vinger, mist EK

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Zwemmer Sebastiaan Verschuren kan niet meedoen aan de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven, eind deze maand. De vrijeslagspecialist brak gisteren voor de training een wijsvinger bij het uitrollen van de zwembadlijnen in het Amsterdamse Sloterparkbad. Verschuren mist daardoor ook de wereldkampioenschappen kortebaan, volgend maand in Dubai. Hoe lang hij uitgeschakeld is kon hij gisteren nog niet inschatten. Afgelopen zomer behaalde de Amsterdammer bij de EK langebaan in Boedapest brons op de 200 meter vrije slag.

Roddick zeker van plaats in ATP-finale

PARIJS. Tennisser Andy Roddick is zeker van een plek in de ATP World Tour Finals, het officieuze wereldkampioenschap dat later dit jaar wordt gehouden. De Amerikaan bereikte gisteren ten koste van de Let Ernests Gulbis de kwartfinales van het mastertoernooi in Parijs. De Servische titelverdediger Novak Djokovic verloor verrassend van de Fransman Michael Llodra. De Oostenrijker Jurgen Melzer versloeg de hoger aangeslagen Spanjaard David Ferrer in drie sets. (ANP)