Pyongyang Restaurant Amsterdam zoekt Koreaans sprekende werknemers

In het centrum van Amsterdam gaat binnenkort het Pyongyang Restaurant open, een Noord-Koreaans eethuis dat bezoekers volgens de website het idee moet geven dat ze Noord-Korea betreden. Het restaurant is nog op zoek naar werknemers. Het stelt echter wel héél bijzondere eisen aan de potentiële Nederlandse werknemer. Zo wil het Pyongyang Restaurant sollicitanten die die de Koreaanse taal spreken, traditionele Koreaanse dansen onder de knie hebben en ook nog eens Koreaanse liederen kunnen zingen! De site van de Amsterdamse tv-zender AT5 denkt dat de zoektocht van het restaurant een moeilijke wordt: in Amsterdam woont welgeteld één Noord-Koreaan. Wie zich toch wil melden, kan dat via dit mailadres doen. En als je je sollicitatie goed wilt voorbereiden, bekijk dan onderstaand filmpje met beelden van een dansshow in het restaurant.

    • Pim van den Dool