Overige films

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (Andrew Adamson, 2005, VS/GB). Disney kerstproductie naar de met christelijke boodschappen doordrenkte boeken van C. S. Lewis over de tocht van een viertal kinderen door het achter een klerenkast verborgen land Narnia. Het resultaat is een mix van Harry Potter, Tolkien, Griekse mythologie, Hans Christiaan Andersen en speciale effecten. Met Tilda Swinton als ijzige heks.SBS 6, 20.30-23.20u.

A Beautiful Mind (Ron Howard, 2001, VS). Met Oscar voor beste film onderscheiden staaltje ouderwets Hollywood-vermaak. Russell Crowe als de wiskundige annex Nobelprijswinnaar John Forbes Nash jr. Even geniale als paranoïde man lijdt aan door de Koude Oorlog gevoede achtervolgingswaan. Ook met spionageverwikkelingen en Jennifer Connelly als de echtgenote.RTL8, 20.30-23.10u.

Black and White (Craig Lahiff, 2002, Australië/Engeland). Rechtbankdrama naar een waar gebeurd verhaal in het Australië van eind jaren vijftig. Advocaat Robert Carlyle krijgt in zijn poging een valselijk van moord beschuldigde Aboriginal vrij te pleiten de hulp van de lokale krant van een zekere Rupert Murdoch (Ben Mendelsohn).Eén, 23.15-0.55u.