OM eist 25 jaar cel + tbs tegen Sander V.

Het OM eist 25 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Sander V. voor de moord op zijn buurmeisje Milly Boele. Dat hebben de officieren van justitie om half elf in de rechtbank gezegd. Justitie acht het bewezen dat V. Milly met voorbedachten raden heeft vermoord en seksueel misbruikt heeft.


Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs pas begint als V. twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. De officieren noemden het feit dat V. politieman was ten tijde van de misdrijven ‘extra ernstig’. ,,Politiemensen hebben zich in het bijzonder correct te gedragen. Sterker nog: zij moeten bij uitstek te vertrouwen zijn”.

V. keek terwijl de officieren de eis voorlazen voortdurend recht voor zich uit, vertelt Emilie van Outeren, die als NRC-verslaggever bij de zitting aanwezig was. Hij maakte ook nog gebruik van het laatste woord en zei dat de moord hem “onmetelijk spijt.” Verder zei V. niet om vergeving te vragen. ,,Daar heb ik geen enkel recht op. Maar ondanks wat de media allemaal beweren; ik heb wel een geweten, en dat is ondraaglijk zwaar.’’

V. ontkende gisteren ten stelligste dat hij Milly bewust heeft misbruikt en vermoord. Hoewel hij niet ontkent dat hij het meisje om het leven heeft gebracht, verklaarde V. dat hij in een ‘vlaag van verstandsverbijstering’ gehandeld heeft. Justitie vindt dat niet geloofwaardig. Volgens de officieren van justitie heeft de verdachte genoeg momenten gehad waarop hij zich kon bedenken.

    • Pim van den Dool