OM eist 25 jaar cel en tbs voor moord op Milly Boele

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend een celstraf van 25 jaar en tbs geëist tegen de voormalige politieman Sander V. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn twaalfjarige overbuurmeisje Milly Boele, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam van het meisje.

In zijn requisitoir voor de rechtbank in Dordrecht ging de officier van justitie uitgebreid in op het maatschappelijk belang van de zaak. Milly werd op 10 maart door V. meegelokt, vermoord en in zijn tuin verstopt. „Enkele meters van het ouderlijk huis, waar radeloze ouders zes dagen lang in onzekerheid verkeerden”, zei de officier. Het meisje werd op 16 maart gevonden, nadat V. zich, op aanraden van zijn toenmalige partner, bij de politie had gemeld.

De officier voerde de „geschokte rechtsorde” aan als argument voor de hoge eis. Vooral het feit dat V. politieman was, iemand die bij uitstek vertrouwd zou moeten worden, woog hij mee. „Deze feiten vallen hem zwaarder aan te rekenen dan de gemiddelde burger.”

Het OM acht moord met voorbedachten rade bewezen, omdat V. voor en zelfs tijdens het wurgen voldoende gelegenheid had om over zijn daad na te denken en zich daarvan rekenschap te geven. Hoewel V. zegt dat het betasten van haar borsten de enige ontucht was die hij bij Milly pleegde, ziet het OM in de aanwezigheid van zijn spermacellen in haar mond bewijs dat hij haar is binnengedrongen. De moord heeft V. wel bekend.

Op basis van deskundigen gaat de officier uit van een verminderde toerekeningsvatbaarheid. V. verklaarde afhankelijk te zijn van cannabis en had op 10 maart zo’n twaalf joints gerookt. Ook is bij hem een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. In combinatie met het risico dat hij een dergelijke daad nog een keer zou kunnen plegen, wil het OM dat hij gedwongen behandeld wordt.