Nieuwe ‘Harry Potter’-film in première

In London ging gisteren het zevende deel van de ‘Harry Potter’ filmserie in London in première. ‘Harry Potter and the Deathly Hallows‘ is de één na laatste film over de wereldberoemde Britse tovenaarsleerling van schrijfster J.K.Rowling. CNN was aanwezig bij de première en interviewde de cast.

Hoofdrolspelers Emma Watson, Daniel Radcliffe (L) en Rupert Grint bij de wereldpremière van "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1". REUTERS/Stefan Wermuth Hoofdrolspelers Emma Watson, Daniel Radcliffe (L) en Rupert Grint bij de wereldpremière van "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1". REUTERS/Stefan Wermuth

De film die gebaseerd is op de eerste helft van het laatste ‘Harry Potter’-boek. De allereerste recensie is al te vinden bij The Guardian. Recensent Xan Brooks laat er weinig van over, een paar citaten:

  • it’s hard to mourn the demise of a franchise that was never more than half-alive to begin with.
  • “Deathly Hallows looks great, in the way that a show home looks great.”
  • “Try as I might, I can’t shake the suspicion that these films are too obviously built for purpose and too lacking in wit, warmth and humanity to survive much beyond the moment.

Lovender is Anita Singh van The Daily Telegraph: “Can Part II be better than this? You’ll have to wait until July to find out. But it’ll be no mean feat.” De meningen zijn verdeeld, blijkt uit het overzicht van recensies op filmsite Rotten Tomatoes.

Vanaf 17 november is de film in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk hier de trailer van de film:

    • Hans Klis