Naar buiten!

Dag van de kleine panda

Rotterdam Katbeer wordt hij ook wel genoemd, of rode panda, maar net als zijn grote broer eet hij ook bamboe en wordt hij ook bedreigd. In diergaarde Blijdorp is het zaterdag ‘De dag van de kleine panda’. Je kunt pandamaskers maken, je laten schminken, naar verhalen luisteren, naar films kijken en er is een speciale rondleiding.

Inl www.blijdorp.nl

Reizen naar de sterren

Den Haag Met kasten, stoelen, waslijnen, (fantasie)dieren, tekeningen en instrumenten is in het Koorenhuis een installatie gemaakt voor BorderKids, onderdeel van het festival Crossing Border. Daar wordt op 20 november elk uur tussen 11u en 16u de voorstelling Daarheen gespeeld. In Daarheen reizen we naar de sterren. Terug op aarde liggen in de kasten en laatjes ook allerlei verhalen te wachten.

Inl. www.crossingborder.nl

Strandjutten

Oostkapelle Wie naar het strand wil, kan zondag van 13u30-15u30 bij Oostkapelle met de jutter mee. Hij vertelt over wat er allemaal kan aanspoelen op het strand: schelpen, veenbrokken, eikapsels van een wulk. Vooraf wordt het zee-aquarium bij Natuurmuseum Terra Maris bekeken.

Res: reserveringen@terramaris.nl