Kort nieuws voorpagina

Vargas Llosa: tegen extremisme werkt xenofobie niet

Rotterdam, 12 nov. Het is ernstig dat moslimfundamentalisten onze vrijheid bedreigen, maar xenofobie is niet het antwoord. Dat betoogt Nobelprijswinnaar voor de literatuur Mario Vargas Llosa. Opinie, pagina 7

Eis 25 jaar en tbs in zaak-Milly Boele

Dordrecht, 12 nov. Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend een celstraf van 25 jaar en tbs geëist tegen de voormalige politieman Sander V. wegens moord op zijn twaalfjarige overbuurmeisje Milly Boele. Pagina 2

Al ruim 800 doden door cholera Haïti

Port-au-Prince, 12 nov. Het dodental door de cholera-uitbraak in Haïti blijft oplopen. In totaal zijn volgens een Amerikaanse medisch expert in Haïti 800 mensen gestorven aan cholera, van wie 80 in de laatste 24 uur. Pagina 5

Rolls-Royce: alarm winst om motor

Rotterdam, 12 nov. Rolls-Royce heeft een winstwaarschuwing afgegeven nadat de Britse vliegtuigmotorfabrikant had toegegeven dat de motoren die het levert voor het passagiersvliegtuig A380 een ontwerpfout bevatten. Pagina 13

Van Persie terug in Nederlands elftal

Rotterdam. 12 nov. Bondscoach Bert van Marwijk heeft spits Robin van Persie opgenomen in de selectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Turkije.

Ariel Sharon thuis

Jeruzalem, 12 nov. De Israëlische oud-premier Ariel Sharon, die al vijf jaar in coma ligt, is overgebracht naar de boerderij van zijn familie. Er zou geen verandering zijn in zijn conditie. Pagina 5