Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Eén pepernoot

Een stormachtige Sint Maarten, maar er komen toch nog kinderen aan de deur. Twee jongens van een jaar of acht zingen met enige gêne het verplichte nummer en steken dan hun hand in de bak. De jongste pakt één pepernoot. „Je mag best een handje nemen, hoor”, zeg ik, want ik vermoed dat zij vanwege

Een stormachtige Sint Maarten, maar er komen toch nog kinderen aan de deur.

Twee jongens van een jaar of acht zingen met enige gêne het verplichte nummer en steken dan hun hand in de bak.

De jongste pakt één pepernoot.

„Je mag best een handje nemen, hoor”, zeg ik, want ik vermoed dat zij vanwege de slagregens wel eens de laatsten zullen zijn.

Hij: „Nee dank je, ik wil niet dik worden”.

Fenne Pinkster