Deze vaas is 50 miljoen euro waard

An undated handout photo received in London on November 12, 2010 shows 18th-century Qianlong porcelain Chinese vase . The vase, discovered in a house clearance fetched a staggering 43 million pounds (69.2 million dollars, 50.7 million euros) at a London auction on Thursday. The 16-inch (40-centimetre) Qianlong porcelain vase, which was sold by Bainbridges auctioneers, is understood to have been bought by a private Chinese buyer. AFP PHOTO / Bainbridge's / Handout RESTRICTED FOR EDITORIAL USE / NO SALES/ NO ARCHIVES

Onderstaande Chinese vaas, 40 centimeter hoog, is gisteren in Londen voor 50 miljoen euro geveild. Volgens veilighuis Bainbridge Auctioneers is de vaas in de jaren ’30 gemaakt is door een Engelse familie.


Meer veilignieuws: in Genève gaat aanstaande dinsdag (16 november) onderstaande 24,78-karaats diamanten ring onder de hamer. De verwachte opbrengst is 28 miljoen euro.

Tot slot: onderstaand schilderij van Koning Arthur in gevechten met de Saksen belooft volgende maand op een veiling in Londen 2,35 miljoen euro op te brengen.

    • Pim van den Dool