7 redenen om uit te gaan

1 festival

HAKA festival

Rotterdam: Design Dock. 12-14 nov. Entree: 5 euro, za na 21.00u 7 euro, t/m 12 jr gratis. www.hakafestival.nl

Een driedaags multidisciplinair kunst-, design- en muziekfestival, met duurzaamheid als uitgangspunt. Interactieve kunst en installaties (o.a. een Miele Space Station, eco-megahottub en Car Sauna), optredens en een feest op zaterdagavond met o.a. Halfway Station, Dion and The Magic Chords, David Vunk, Seutek, Bear en Renkas.

2 dance

Rauw Housewarming

Amsterdam: TrouwAmsterdam. Vr 22.30-05.00u. Entree: 14-17 euro. www.rauwrauw.nl

Rauw, de clubavond van Joost van Bellen, heeft Trouw als nieuw onderkomen gekozen. Vanavond is er een grote housewarming, met o.a. In Flagranti, Joost van Bellen, The Magician, Wannabe a Star, NT 89, RipTidE.

3 creatief talent

Salon29

Amsterdam: Nieuwe Herengracht 29. Za & zo geopend van 11.00 tot 18.00u. www.salon29.info

Salon29 biedt een podium waar kunstenaars en zelfstandige ondernemers in en rond Amsterdam hun werk kunnen tonen en verkopen. Verschillende disciplines komen aan bod: van grafisch werk, schilderkunst, fotografie, ruimtelijk werk tot vernieuwende bedrijfsconcepten.

4 gay feest

Studio 11

Rotterdam: SchieCentrale Studio’s. Za 21.30-03.00u. Entree: 35 euro. www.studio11.cc

Studio 11 is een nieuw feest voor kosmopolitische homo’s, geïnspireerd op Studio 54 uit het New York van eind jaren 70. Studio twee van de SchieCentrale krijgt een chique decor, verschillende barren, een champagnedek en een luxe cocktaillounge. De line-up tijdens de première refereert aan de IT-tijd in Amsterdam van begin jaren 90: dj Jean, dj Lacroix, dj MarriChino, Norman Soares en Miss Bunty en Jacky C (host).

5 muziek

Cultfarm

Utrecht: Ekko. Vr 23.00-05.00u. Entree: 8/10 euro. www.ekko.nl

Cultfarm is een avond waar verschillende elektronische ‘cult’ genres de gelegenheid krijgen om van zich te laten horen. Vanavond staat in het teken van het Rotterdamse platenlabel Clone Records, dat gespecialiseerd is in experimentele elektronische muziek. Met o.a. underground dj Serge en muzikant/producer Alden Tyrell.

6 chiptune feest

Eindbaas 5

Utrecht: ACU. Vr 21.00u. Entree: 5 euro. www.micromusic.nl

Op het Eindbaas 5 chiptune-feest spelen drie live-acts: artiesten die met oude spelcomputers zoals de Nintendo Gameboy zeer dansbare lo-fi retromuziek, oftewel chiptunes, creëren. Met: Stu, Je Deviens Dj En 3 Jours en The Squarewave Surfers.

7 Literair

Het Lezersfeest

Rotterdam: Centrale Bibliotheek. Za v.a. 20.00u. Kaarten: 10-17 euro. www.lezersfeest.nl

Interviews, voordrachten, literatuur, proza, poëzie, muziek, spoken word, theater, ‘twitteratuur’, strips, literair loungen en vanaf middernacht een dansfeest. Met o.a. Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Ronald Giphart, Toon Tellegen, Kamagurka, Hugo Borst.