4 redenen om tv te kijken

1 talentenjacht

The Voice of Holland live

RTL4, 20.30-22.30u.

Eerste liveshow, waarin de kandidaten van coaches Nick en Simon en Roel van Velzen moeten laten zien wat ze in huis hebben. De presentatie is in handen van Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Winston Gerschtanowitz.

2 fantasy

The Cronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe

SBS6, 20.30-23.20u.

Disney-kerstproductie naar de met christelijke boodschappen doordrenkte boeken van C.S. Lewis over de tocht van vier kinderen door het achter een klerenkast verborgen land Narnia. Daar is het Harry Potter meets Tolkien meets de Griekse mythologie meets Hans Christian Andersen. Er moet een titanenstrijd worden uitgevochten tussen de gemene witte heks en de messianistische leeuw Aslan. (Andrew Adamson, 2005)

3 reality

Politie Paramaribo

Ned.1, 22.25-23.00u.

Realityserie over het werk van de politie in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

4 drama

One Night Stand: Biz

Ned.2, 23.20-00.20u.

De Turkse Esin en Serkan zijn verliefd, getrouwd. Ze genieten van het leven met elkaar. Als Serkan en zijn vader weg moeten voor zaken, verandert alles. Esins schoonmoeder dringt haar normen en waarden aan Esin op en bemoeit zich zo met haar leven dat er tussen de twee geliefden verwijdering en onbegrip ontstaat. (Janice Pierre, 2007)