Wilders gaat affaire-Lucassen tot op de bodem uitzoeken

Is PVV-Kamerlid Eric Lucassen inderdaad schuldig aan bedreigingen en intimidaties, zoals gisteren naar buiten kwam? Dit moet ,,tot op de bodem” worden uitgezocht, aldus Wilders.

Gistermiddag werd bekend dat Lucassen jarenlang zijn voormalige buurtbewoners in Haarlem zou hebben geïntimideerd en bedreigd. Meerdere buurtbewoners deden daarvan tussen 2006 en 2009 aangifte, meldt Crimesite. Uitgesproken WNL liet de slachtoffers gisteravond aan het woord in een reportage (zie hieronder).

Van de PVV’er mochten mensen in zijn straat geen honden uitlaten en geen auto’s parkeren. Hij zou vrouwen hebben uitgescholden voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’ en riep tegen zijn buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, zo bericht Crimesite op basis van aangiftes die de site in haar bezit heeft.

Lucassen in een reactie aan Crimesite:

,,De incidenten waar u op doelt waren het gevolg van een langlopend meningsverschil met een aantal hondenbezitters over de overlast die ik ondervond van hondenpoep. Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest.”

NRC-verslaggever Jaus Müller was vandaag in Haarlem-Noord en sprak met buurtbewoners die de beschuldigingen bevestigden. Johan Veldmeijer (76) werd achtervolgd door Lucassen tijdens wandelingen met zijn Jack Russell. Ook heeft hij een keer een emmer water over zich heen gekregen. Müller noemt het opvallend dat geen van de buurtbewoners over de politieke kleur van Lucassen sprak. “Ze hadden ook aangifte gedaan als hij van een andere partij was geweest.” Hij voegt daaraan toe: ,, Dit is precies waar de PVV bang voor is geweest. Voor LPF-achtige toestanden.”

Lucassen, tegenwoordig woonachtig in Zandvoort, zit sinds half juni in de Tweede Kamer. Hij heeft de portefeuille Antilliaanse zaken, defensie en wonen en wijken.

Welke PVV’ers raakten eerder in opspraak?

  • Marcial Hernandez vanwege een uitgedeelde kopstoot aan een man in Den Haag. Het Kamerlid ontkent en de zaak loopt nog bij Justitie.
  • Hero Brinkman zou een barman van perscentrum Nieuwspoort hebben geslagen. Brinkman ontkent, maar gaf destijds toe dat hij een drankprobleem had.
  • Dion Graus werd eerder beschuldigd van mishandeling van zijn zwangere vrouw. Het Openbaar Ministerie zag geen aanleiding hem te vervolgen.
  • Drie kandidaten trokken zich eerder terug van de PVV-kieslijst na publiciteit over hun verleden.