Wie koopt de pantoffels van Bernie Madoff?

Altijd al benieuwd geweest wat voor ondergoed een miljardenzwendelaar draagt? Of hoe het voelt om in zijn schoenen slippers te staan? Aanstaande zaterdag kan je daar achter komen.

Dan veilt de Amerikaanse overheid voor de derde keer eigendommen van fraudeur Bernard ‘Bernie’ Madoff. De FBI arresteerde de investeerder op 11 december 2008 voor het oplichten van zijn klanten via een ingewikkeld piramidespel. Vermoedelijk verduisterde Madoff in totaal 65 miljard dollar. Hij zit op dit moment een gevangenisstraf uit van 150 jaar.

Vorig jaar veilde de overheid ook al een deel van de eigendommen van Madoff en zijn vrouw, maar dat waren vooral hun huizen, auto’s en juwelen. De online veiling in het Sheraton New York Hotel biedt een intiemer kijkje in het leven van de zwendelaar. Neem bijvoorbeeld partij 380, daarin zitten boxershorts, Prada panties, een zwarte zijden Armani broek en sokken. Die moeten tussen de 900 en 1400 dollar opleveren.

    • Hans Klis