Rollator toch weer in basispakket

Bovenstaande rollators moeten weer vergoed worden via het basispakket. Dat wil een Kamermeerderheid tegen de zin in van minister Schippers (VVD, Volksgezondheid).

Het voorstel van Fleur Agema (PVV) om de rollator opnieuw in het basispakket op te nemen werd gesteund door coalitiepartijen CDA en VVD en door SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren. De PvdA en ChristenUnie wachten liever eerst af wat de gevolgen van zo’n besluit kunnen zijn. Dat gaat minister Schippers nu op een rij zetten.

Voormalig minister Klink besloot juist dergelijke hulpmiddelen weg te bezuinigingen. De maatregel zou 20 miljoen euro opleveren. Maar ,,het is geen mooie nieuwe fiets die ze trots voor de deur zetten,” aldus Agema tegen het ANP. De aanschaf van een rollator niet meer vergoeden, zorgt volgens haar voor een extra drempel.

Minister Schippers (Volksgezondheid) zag eerder nog niets in het voorstel van gedoogpartner PVV. Ze vindt het acceptabel om middelen zoals rollators en krukken voor eigen rekening te kopen en wil een tweedehands markt erin stimuleren.

    • Marije Willems