PSV simpel ronde verder

PSV heeft gisteren in de vierde ronde van de KNVB-beker thuis met 3-0 gewonnen van Spakenburg. De ploeg uit Eindhoven had aanvankelijk moeite om tot scoren te komen, maar won na rust eenvoudig van de amateurclub uit de Topklasse .

Twee andere Topklassers, SC Genemuiden en Noordwijk, plaatsten zich wel voor de achtste finales van de beker. Genemuiden versloeg de Topklasser Dijkse Boys met liefst 9-1. Noordwijk rekende in Groesbeek af met De Treffers: 1-0. De enige treffer viel in blessuretijd en was een eigen doelpunt.

De eredivisieclubs AZ, Vitesse en FC Utrecht plaatsten zich eveneens voor de volgende ronde. AZ versloeg FC Eindhoven met 3-0, Vitesse won met 3-0 van zaterdag-topklasser Rijnsburgse Boys. FC Utrecht behaalde een moeizame 2-0 zege op AGOVV Apeldoorn. Edouard Duplan zorgde na ruim een uur voor de 0-1 in Apeldoorn, een kwartier voor tijd maakte Frank Demouge de 0-2 uit de rebound van een gemiste strafschop door Ricky van Wolfswinkel.

Halverwege de wedstrijd PSV-Spakenburg was het pas 1-0, dankzij een doelpunt van Danny Koevermans. Na rust ging het aanzienlijk gemakkelijker. Orlando Engelaar en Nordin Amrabat zorgden met twee doelpunten voor een simpele zege van PSV, dat daarmee de achtste finale bereikte.

PSV-trainer Fred Rutten gaf tegen de amateurs een groot deel van zijn basisteam rust. Onder anderen doelman Cássio Ramos, Stijn Wuytens, Stef Nijland en Koevermans kregen speeltijd. Rechtsback Manolev speelde een uur mee. Hij kampte lang met een liesblessure, die hij opliep in de interland van Bulgarije tegen Engeland.

Het ‘veredeld B-elftal’ van PSV was in alle opzichten sterker dan de nummer twee van de zaterdag topklasse, maar Spakenburg-doelman Sven Taberima lag bij veel doelpogingen in de weg. De gasten waren zelf niet in staat om PSV-keeper Ramos te bedreigen. Een enkele uitbraak van de Spakenburgers strandde al in een vroeg stadium.

Desondanks leek Spakenburg met 0-0 de rust te halen, maar in de slotseconde moest ook Taberima zich gewonnen geven op een poging van Koevermans. Het verzet van Spakenburg was daarmee gebroken. PSV bouwde de voorsprong na rust simpel uit en kwalificeerde zich zo moeiteloos voor de volgende ronde. (ANP)