PSV bekert verder na zege op Spakenburg

PSV heeft in de vierde ronde van de KNVB-beker thuis met 3-0 gewonnen van Spakenburg. De Eindhovenaren hadden aanvankelijk moeite om tot scoren te komen, maar liepen na rust eenvoudig over de topklasser heen. Bij PSV maakte Stanislav Manolev na twee maanden blessureleed zijn rentree.

Halverwege was het pas 1-0, dankzij een doelpunt van Danny Koevermans. Na rust ging het aanzienlijk gemakkelijker. Orlando Engelaar en Nordin Amrabat zorgden met twee doelpunten voor een simpele zege van PSV, dat daarmee de achtste finale bereikte.

PSV-trainer Fred Rutten gaf een groot deel van zijn basisteam rust. Onder anderen doelman Cassio Ramos, Stijn Wuytens, Stef Nijland en Koevermans kregen speeltijd. Rechtsback Manolev speelde een uur mee. Hij kampte lang met een liesblessure, die hij opliep in de interland van Bulgarije tegen Engeland.

Het ‘veredeld B-elftal’ van PSV was in alle opzichten sterker dan de nummer twee van de zaterdag topklasse, maar Spakenburg-doelman Sven Taberima lag bij veel doelpogingen in de weg. De bezoekende ploeg was zelf niet in staat om PSV-keeper Ramos te bedreigen. Een enkele uitbraak van de Spakenburgers strandde al in een vroeg stadium.

Desondanks leek Spakenburg met 0-0 de rust te halen, maar in de slotseconde moest ook Taberima zich gewonnen geven bij een poging van Koevermans. PSV bouwde de voorsprong na rust simpel uit en kwalificeerde zich zo uiteindelijk moeiteloos voor de volgende ronde.

Trainer Michel Preud’homme van FC Twente feliciteerde heel FC Zwolle dinsdagavond laat met het sterke optreden in de onderlinge bekerwedstrijd. De lijstaanvoerder van de eredivisie versloeg de koploper van de eerste divisie pas in de noodzakelijke strafschoppenreeks (5-3), na een eindstand van 1-1 in de normale speeltijd en de verlenging. „Ik denk dat we elkaar volgend jaar wel gaan terugzien”, liep de Belgische coach alvast vooruit op mogelijke promotie van de Zwollenaren.