Kort nieuws Economie

Hay: niveau bonus kwart lager dan vóór recessie

Door een onze redacteuren

Rotterdam, 11 nov. De hoogte van uitgekeerde bonussen ligt bij het Nederlandse bedrijfsleven 25 procent lager dan vóór de economische crisis. Dat blijkt uit onderzoek dat organisatieadviesbureau Hay Group vandaag presenteerde. Volgens Hay wordt hiermee duidelijk dat bonussen „mee ademen met de resultaten van bedrijven”. Vorig jaar werd de hoogte van bonussen ook al gedrukt door de crisis. Hay constateert ook dat salarisstijging in Nederland het afgelopen jaar nauwelijks boven de inflatie uitkwam. Gemiddeld stegen salarissen met 2,6 procent, terwijl de inflatie 1,7 procent bedroeg.

Forse winststijging verzekeraar Aegon

Den Haag, 11 nov. Verzekeraar Aegon heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 657 miljoen euro tegen 145 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009. Dit maakte het concern vandaag bekend. Aegon zei dat de gestegen levensverwachting in Nederland op termijn invloed zal hebben op het onderliggend resultaat. Onlangs werden de zogenoemde sterftetabellen, op basis waarvan verzekeraars berekeningen maken, aangepast. (ANP)

Limburgse steun voor Duits project

Door onze correspondent

Maastricht, 11 nov. De provincie Limburg verleent 2,1 miljoen euro subsidie aan de Rheinisch Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken. De grensoverschrijdende steun is bestemd voor de ontwikkeling van een elektrische stadsauto in samenwerking met autofabrikant Nedcar uit Born. Op de universiteit loopt een langjarig programma elektromobiliteit. Onderdeel is de ontwikkeling van een nieuw en goedkoop elektrisch aangedreven stadsvoertuig (totale kosten: 30 miljoen euro). Nedcar is een potentiële productieplek als de auto op de markt komt en op grote schaal gemaakt moet worden. Dat zal op zijn vroegst in 2014 zijn.