Herfststorm

De eerste serieuze herfststorm van het seizoen raast momenteel over Nederland. De kern van de depressie trekt van Schotland via de Noordzee richting Denemarken. Vanmiddag trok de zuidenwind bij ons al aan naar stormachtig aan zee, een windkracht 8, met zeer zware windstoten tot 110 km/u. Maar ook in het binnenland waait een krachtige wind, met kracht 5 à 6. Wel wordt het vanuit het westen droger en klaart het enigszins op in de loop van de avond. De wind neemt tijdelijk een beetje gas terug maar trekt vannacht weer aan uit een west- tot zuidwestelijke richting. Aan de kust kan er zelfs even een westerstorm ontstaan, met windkracht 9.

In de loop van de nacht vallen vooral in de noordelijke provincies een aantal buien. Het koelt nauwelijks af met minima tussen 7 en 10 graden.

Morgen valt er lokaal nog een bui maar breekt ook af en toe de zon door. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag verder af, ook al blijft het stevig waaien. Met 11 tot 13 graden is het vrij zacht. Morgenmiddag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe en gaat het daar regenen. In het weekeinde is er minder wind en is het regenachtig, vooral in het zuiden. De temperatuur is zacht met 9 tot 14 graden, zowel ’s nachts als overdag. Volgende week wordt het droger en rustiger maar tevens weer een paar graden frisser.