Geschikt of ongeschikt?

Youths squat near heaters to keep warm before a medical examination for enlistment in the People's Liberation Army (PLA) in Suining, Sichuan province November 10, 2010. The PLA started its annual recruitment campaign from November 1, Xinhua News Agency reported. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: MILITARY POLITICS HEALTH) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. TEMPLATE OUT REUTERS

Even opwarmen bij een warmtelamp en dan volgt de beproeving. Deze Chinese jongeren in Suining, in het zuidwesten van China, wachten op hun medische keuring om toegelaten te worden tot het Chinese Volksbevrijdingsleger – in het Engels de People’s Liberation Army (PLA).

Het Volksbevrijdingsleger, opgericht op 1 augustus 1927, is op dit moment het grootste leger ter wereld. Het leger in China telt 2,3 miljoen manschappen. Ter vergelijking: de Verenigde Staten hebben 1,38 miljoen militairen, India 1,3 miljoen en Rusland 1,24 miljoen.

Officieel kent China de dienstplicht nog. Alle mannen die achttien jaar worden vallen hieronder. Jaarlijks melden zich zo veel Chinezen vrijwillig aan dat het genoeg is om alle posities in het leger te vervullen.

En dat is niet zomaar. Werkervaring bij het leger staat in China goed op je cv. Het leger zorgt voor discipline en doorzettingsvermogen.