Dit is een artikel uit het NRC-archief

Religie

Oorlog in rechts Nederland: PowNews vs Artikel7

Rechts Nederland verkeert in staat van oorlog. PowNews, de tv-variant van GeenStijl, kondigde gisteren als volgt een item over de rechtse website Artikel7 aan:

“Commotie binnen de PVV. Zo blijken drie prominente partijleden regelmatig artikelen te publiceren op een wel héél obscure website. Een website waarop Femke Halsema en Tofik Dibi worden doodgewenst en waar wordt gesteld dat moslims achter de Holocaust zitten. De website wordt geleid door Martien Pennings. Deze man heeft een ban voor het leven op GeenStijl wegens het structureel uitslaan van racistische teksten. En dus is mijnheer een eigen website begonnen: artikel 7 punt nu. Allemaal prima natuurlijk, leve immers de vrijheid van meningsuiting, maar om het nou zo handig is om hier als PVV-er je naam aan te verbinden is natuurlijk vers twee.”

Dat schoot de makers van Artikel7 in het verkeerde keelgat. Pennings schrijft onder de kop ‘De lasterende ratten van PowNews’ dat presentator Weesie, die hij consequent aanduidt als ‘Liegfabriek Kwezelie’, de exponent van een ‘moreel totaal richtingloze, gedegenereerde cultuur’ is. Vervolgens verweert Pennings zich tegen de verwijten die PowNews de site gisteren maakte.

Dat de verontwaardiging van Weesie en co niet geheel onterecht is, blijkt wel uit het vervolg van het artikel. Daarin neemt Pennings bepaald geen blad voor de mond.

De smerigheid van het tuig begint nu vormen aan te nemen die ik zelfs niet voor mogelijk had gehouden. Nu is het gajes zover gegaan dat er een expliciete motie is aangenomen dat de regering de nazislam niks in de weg zal leggen. De geestelijke verrotting had niet helderder in het licht gesteld kunnen worden. Hier wordt dus door quasi-links expliciet het faciliteren geëist van een als religie vermomd totalitarisme, dat oneindig veel reactionairder is dan het christendom ooit is geweest en oneindig veel langduriger zijn anti-humaniteit heeft bewezen dan het communisme.

Kijk de aflevering van PowNews hieronder terug.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.