6 redenen om uit te gaan

1 duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

www.dagvandeduurzaamheid.nu

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid laten bedrijven, overheden en particulieren zich van hun groenste kant zien en organiseren een duurzame activiteit. Inmiddels zijn er meer dan 1.400 activiteiten gemeld, van een elfstedentocht met elektrische auto’s tot een workshop zelf energie opwekken.

2 cd-presentatie

Eklin bij Subbacultcha!

Amsterdam: OT301. Tijd: 20.30u. Entree: 7 euro, Subbacultcha! leden gratis. www.ot301.nl

De Groningse band Eklin (voorheen Adept) presenteert in OT301 zijn debuutalbum Onwa. De liedjes zijn een stuk rustiger dan voorheen, er is een mooie balans tussen dromerige soundscapes en popmelodieën. Eklin wordt bijgestaan door Hype Williams, Violet Dream Zenith en Fyoelk.

3 theater

Ik heb genoeg, lief

Groningen: Theater de Machinefabriek. Tijd: 12.30 & 20.30u. Toegang: 7-10 euro. www.nnt.nl

Het Noord Nederlands Toneel brengt een reeks laboratoriumvoorstellingen in Theater de Machinefabriek onder de naam ‘Peter on Speed’. Ik heb genoeg, lief, een project van vast NNT-acteur Peter Vandemeulebroecke met actrice/regisseuse Hanna van Mourik Broekman, gaat over de liefde. Bij de lunchvoorstellingen krijg je een gratis lunchpakket.

4 kamermuziek

White Crow Music Festival

Leiden: Stadsgehoorzaal. Van 11 t/m 14 nov. Losse kaarten v.a. 15 euro (studenten 9 euro). www.whitecrowmusicfestival.com

De eerste editie van het White Crow Music Festival brengt concerten, kameropera’s, muziektheater en lezingen. Het festival wil alle genres binnen de kamermuziek onder de aandacht brengen. Zo speelt het Zweedse duo KeMi een tangoconcert, is er een Italiaanse opera-avond en een ‘cross-over’ concert waarin een eigentijdse compositie en experimentele rock in elkaar over gaan. Het festival opent om 20.00 uur met Controversy, een eerbetoon aan Debussy, Bartok, Messiaen, Schnittke en Keuris, uitgevoerd door de jonge musici van het New European Ensemble.

5 muziek

The Electronic Hammer

Den Bosch: Verkadefabriek. Tijd: 19.00u. Kaarten: 10-12 euro. www.novembermusic.net

November Music, het internationale festival voor actuele muziek, presenteert een optreden van The Electronic Hammer. Dit ensemble, bestaande uit de drie jonge musici Henry Vega, Diego Espinosa en Juan Parra, laat live computerelektronica samensmelten met slagwerk. Hun recital Electric Gardens brengt een eerbetoon aan ‘Six Japanese Gardens’ (1993) van de Finse componiste Kaija Saariaho.

6 clubavond

Doom

Amsterdam: Club Up. Tijd: 22.00u-laat. Entree: 6 euro. www.clubup.nl

Tweede editie van Doom, een tweewekelijkse dansnacht van Kits Zonder Blog en Non Records. In de donkere zaal draaien dj’s Bear, Excuses en Weltschmerz vrolijke noten om ongeremd op te dansen. In de vooravond is er een elektronische jamsessie met synthesizers, drumcomputers en vocoders. De input voor de jamsessie en het uitgangspunt voor de dj-sets is dit keer ‘de piano’.