Zeventienvoudige verkrachting R'dam

De hoofdverdachten in een grote Rotterdamse zedenzaak worden beschuldigd van seksueel misbruik van nog eens drie meisjes. Samen met elf andere mannen worden de 26-jarige Jean Carlos D. en de 24-jarige Elbert E. al vervolgd voor de verkrachting van een 12-jarig en een 15-jarig meisje. De jongste zou op haar eerste dag in Rotterdam zeventien keer misbruikt en vervolgens een week lang met vrienden ‘gedeeld’ zijn, zo schetst het Openbaar Ministerie (OM).

Gisteren verschenen de acht verdachten die sinds hun arrestatie nog vastzitten, voor de rechtbank om de voortgang van het onderzoek te bespreken. De zaak wordt waarschijnlijk pas halverwege volgend jaar inhoudelijk behandeld.

De ontucht kwam aan het licht met de aangifte van verkrachting van een 15-jarig meisje uit Capelle aan de IJssel. Zij vertelde de politie in juni na een feest in een muziekcentrum te zijn meegenomen naar het huis van D., waar zij door meerdere mannen tot seks werd gedwongen. Een van haar verkrachters noemde zij Diamond.

Die naam dook ook in juli op in de aangifte van een 12-jarige. Zij was weggelopen uit een gesloten jongereninrichting in het Gelderse Zetten en op eigen houtje naar Rotterdam gekomen. Daar bood D. haar onderdak aan. Bij hem thuis is ze dagenlang, onder invloed van drank en drugs, misbruikt door verschillende mannen. Mannen die, zo citeerde het OM een van de verdachten, „als roofdieren” op haar afkwamen. Daarna is ze op andere locaties in de deelgemeente Delfshaven door nog meer mannen verkracht, voordat ze door de politie werd gevonden. Volgens de verdachten was de seks in alle gevallen vrijwillig.

D. wordt nu ook beschuldigd van verkrachting van een 14-jarige en, samen met E., van de aanranding van twee jonge vrouwen.