Stormachtig

Het is de komende dagen onstuimig en nat herfstweer. Maar niet meer zo koud: de middagtemperaturen stijgen naar 13 tot 15 graden. De regen trok vandaag langzaam naar het oosten weg, maar het bleef daar nog lange tijd nat.

Ook aan zee vielen nog een paar buien. Vanavond klaart het op steeds meer plaatsen op en wordt het snel kouder. Bij een iets afnemende wind daalt de temperatuur in het binnenland rap tot dichtbij het vriespunt. In de loop van de nacht draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan.

Morgenochtend schijnt er nog een waterig zonnetje, maar al snel nemen de wolken vanuit het westen toe en gaat het regenen. De zuidelijke wind trekt verder aan naar hard tot stormachtig aan zee, 7 à 8 Bft. Ook landinwaarts gaat het stevig waaien, windkracht 5 tot 6. De vlagerige wind veroorzaakt soms zware windstoten, tot 85 km/u in het binnenland en maximaal 110 km/u langs de kust. Morgenavond klaart het vanuit het westen weer op, maar de wind blijft gieren. Ook vrijdag en in het weekeinde blijven herfstdepressies actief.

Vrijdag vallen een paar buien, maar op veel plaatsen is het lange tijd droog en laat de zon zich geregeld zien. Het blijft stevig waaien. In het weekeinde blijft het onstuimig en nat herfstweer en is het met 13 tot 15 graden erg zacht. Volgende week wordt het droger, maar ook frisser.