Sport kort

Franse voetballers eisen toch premie voor ‘prestatie’ bij WK

PARIJS. De Franse WK-gangers hebben vierenhalve maand na het voor Frankrijk desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika wederom voor opschudding gezorgd bij de Franse voetbalbond. Waar de spelers eerst meldden dat ze zouden afzien van een premie, hebben ze gisteren alsnog hun geld opgeëist. Aanvoerder Patrice Evra meldde kort na het WK dat de spelers af zouden zien van elke euro. Het gros van de spelers weigert die verklaring nu te ondertekenen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro. Volgens de spelers zouden ze afzien van de premie voor het eventueel bereiken van de volgende ronde en niet van die voor het behalen van de eindronde. Interne strubbelingen, spelers die naar huis werden gestuurd of weigerden te trainen maakten van het WK een fiasco voor de Fransen. (ANP)

Buurman mag testen bij Formule 1-renstal

RIJSWIJK. De Nederlandse autocoureur Yelmer Buurman mag op 16 en 17 november in een Formule 1-auto van Force India rijden. Dat heeft de renstal gisteren bekendgemaakt. Buurman en de Portugees Antonio Felix da Costa krijgen op de testdagen voor jonge coureurs, op het circuit van Yas Marina (Abu Dhabi), de kans ervaring op te doen. Buurman eindigde dit seizoen als vijfde in de Superleague Formula. (ANP)

Solskjaer nieuwe trainer van Molde FK

MANCHESTER. Ole Gunnar Solskjaer vertrekt na veertien jaar bij Manchester United. Hij vervolgt zijn carrière als trainer van Molde FK in zijn geboorteland Noorwegen. Nadat de Solskjaer in 2007 zijn actieve carrière had beëindigd bij United, werd hij er trainer van het tweede elftal. (ANP)

Zevende damtitel voor Nina Hoekman

ZOUTELANDE. Nina Hoekman heeft gisteren voor de 7de keer in haar loopbaan de nationale damtitel gewonnen. In Zoutelande versloeg ze Astrid van der Stelt. (ANP)