Personeel van Google kan extra vakantie boeken

Terwijl alle ambtenaren in Nederland er twee jaar lang geen cent bij krijgen, kan het complete personeel van Google volgend jaar een extra vakantie boeken. Volgens The Wall Street Journal krijgen alle 23.000 werknemers van het bedrijf namelijk per 1 januari een loonsverhoging van 10 procent.

De krant citeert uit een interne e-mail van topman Eric Schmidt:

We want to make sure that you feel rewarded for your hard work. We want to continue to attract the best people to Google.” - Eric Schmidt

De salarisverhoging voor de werknemers is een stap van Google in de strijd om getalenteerd personeel met branchegenoten, zoals netwerksite Facebook. Ongeveer 10 procent van het personeel van Facebook is volgens The Wall Street Journal afkomstig van Google.

Volgens Schmidt blijkt uit onderzoeken binnen het bedrijf dat salaris voor werknemers van Google belangrijker is dan andere vormen van uitbetaling, zoals bonussen. Een deel van de bonussen wil het bedrijf nu verwerken in de salarissen van de werknemers.

Naast de salarisverhoging krijgen de werknemers alle werknemers een eindejaarsbonus van 1000 dollar, meldt Business Insider.


    • David Haakman