Overige films

My Best Friend’s Girl (Howard Deutch, 2008, VS). Als Jason Biggs is gedumpt door Kate Hudson schakelt hij zijn vriend Dane Cook in: die is zo slechtgemanierd, onromantisch en horkerig dat elk meisje na een date from hell met hem gillend terugrent naar haar vroegere vriendje. Pakt anders uit. De verfrissend bedoelde grofgebektheid is al jaren een vertrouwd fenomeen in de moderne romantische komedie. RTL5, 20.30-22.35u.

Star Wars / Star Wars: Episode IV – A New Hope (George Lucas, 1977, VS). Eerste Star Wars-film, een vrijblijvend maar meesterlijk uitgevoerd ruimtesprookje, werd bedacht door George Lucas toen hij de rechten op Flash Gordon niet kon krijgen. Kreeg vijf vervolgen. Met Mark Hamill, Alec Guinness, Carrie Fisher, Harrison Ford. RTL7, 20.30-23.00u.

The Wicker Man (Neil LaBute, 2006, VS). Remake van een van de laatste Britse Hammer horrorfilms, uit 1973, waarin Christopher ‘Dracula’ Lee de stamoudste speelt van een op een Schots eiland verstopte sekte. LaBute verving die barbaarse samenleving door een beschaafd matriarchaat o.l.v. Sister Summersisle (Ellen Burstyn), erfgename van de Pilgrim Fathers. Nicolas Cage is de agent die op hun afgelegen eiland zoekt naar een verdwenen meisje. RTL8, 20.30-22.30.