Obama krijgt nieuwe naam in Seoul

Obama arriveert in Seoul voor de G20-top (Foto AFP)Obama arriveert in Seoul voor de G20-top (Foto AFP)

Hij mag zich vanaf vandaag Oh Han-ma noemen, een eretitel van een pro-Amerikaanse organisatie uit Zuid-Korea. De naam werd hem geschonken bij zijn aankomst in Seoul voor de top van de G20, meldt het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap.

De familienaam ‘Oh’ is Koreaans voor land. ‘Han’ betekent Korea en ‘ma’ staat voor paard, dat symbool zou staan voor de Verenigde Staten. Tezamen geeft de naam ,,de hoop weer dat de leiders van Zuid-Korea en de VS galopperend als een paard de wereldeconomie zullen redden’’, aldus Yonhap.

Eerder gaven de Zuid-Koreanen voetbaltrainer Guus Hiddink de erenaam Hi Dung-guna (‘vrolijk bij de reis naar de top’), na zijn behaalde successen op het WK van 2002.

    • Marije Willems