Mo$heb vrijgesproken van bedreiging Wilders in rap

Het gerechtshof in Den Haag heeft vanochtend rapper Mo$heb (21) in hoger beroep vrijgesproken van bedreiging van PVV-leider Geert Wilders. Het hof acht het niet bewezen dat de rapper zijn tekst in een clip met pistoolgeluiden op YouTube heeft gezet. Later meer.

Wilders deed in 2007 aangifte van bedreiging, juist vanwege de pistoolgeluiden, in combinatie met de tekst en video. Het klopt dat Mo$heb de tekst van ‘Wie iz de volgende’ heeft gerapt en op cd heeft gezet, aldus het hof. Maar hij heeft niet de tekst met beeld en andere geluiden op internet gezet. In de rechtszaal heeft het Haagse hof een clip bekeken, maar daar waren geen schoten in te horen.

In december 2009 werd Mo$heb door de rechtbank in Rotterdam tot een taakstraf van tachtig uur veroordeeld. De rapper is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan.