ING verzekeringsbedrijf naar de beurs

ING stapt met zijn verzekeringsbedrijf naar de beurs. De beursgangen van de verzekeringsactiviteiten van ING zullen waarschijnlijk niet voor 2012 plaatsvinden.

Vanochtend gaf bestuursvoorzitter Jan Hommen toelichting op de aankondiging dat ING voorbereidingen treft voor twee aparte beursgangen, een van het Amerikaanse en een van het Europese bedrijf.

,,Het vierde kwartaal van 2011 is mogelijk, maar ik geef er de voorkeur aan om aan de veilige kant van de streep te zitten: 2012”, vertelt Hommen aan het ANP. Hij noemt het te vroeg om te zeggen welk bedrijf eerst naar de beurs gaat.

De notering van het Amerikaanse bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in New York. Volgens Hommen is Amsterdam een logische kandidaat als locatie voor de Europese beursnotering.

Stijging ING
ING was vandaag een van de weinige stijgers bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 2,1 procent. Voorbeurs maakte het bankconcern zijn kwartaalcijfers bekend. ,,De cijfers waren redelijk in lijn met de verwachtingen”, zei fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management tegen het ANP. De koerswinst komt volgens hem waarschijnlijk doordat beleggers hopen dat de splitsing van de verzekeringstak een hogere opbrengst voor het bedrijf als geheel oplevert.

Kwartaalcijfers
De winst van bank-verzekeraar ING was het derde kwartaal 26 procent lager dan vorig jaar. De nettowinst daalde tot 371 miljoen euro, door een afschrijving van 513 miljoen euro op het verzekeringsbedrijf in de VS. Zonder die afschrijving zou de winst sterk zijn gestegen. Bij het bankdeel van ING steeg de winst voor belasting van 250 miljoen tot 1,5 miljard euro.

    • Marije Willems