Boer en aas zijn goud waard

John Racener, left, and Johnathan Duhamel, of Canada, right compete heads-up at the final table of the World Series of Poker, Monday, Nov. 8, 2010, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken) AP

Een wedstrijdbeeld van het WK-poker in het Rio All-Suite Hotel and Casino in Las Vegas. Op de voorgrond de hoofdprijs: 8,9 miljoen dollar (ruim 6,4 miljoen euro) opgestapeld in 89.000 biljetten van 100 dollar. Finalisten zijn John Racener (links) en Jonathan Duhamel (rechts).

Na twee uur spelen is het uiteindelijk Duhamel die met een aas en een boer zijn tegenstander verslaat, die een koning en acht in handen heeft. De kaarten op tafel zijn achtereenvolgens: 4-4-9-6-5.

De 22-jarige Duhamel is de eerste Canadees in de pokerhistorie die de wereldtitel in de wacht sleept. Naast het prijzengeld ontving de wereldkampioen ook een met diamanten ingelegde gouden armband.

De verliezer ging ook niet met lege handen naar huis. De 24-jarige Racener ontving 5,5 miljoen dollar.

De wereldkampioen poker van vorig jaar, de Amerikaan Joe Cada, won 8,5 miljoen dollar. In 2008 lag de hoofdprijs op 9,2 miljoen dollar en werd gewonnen door de Deen Peter Eastgate.