5 redenen om tv te kijken

1 docu

3Doc Code Rood: Eerwraak

Ned.3, 20.25-21.15u.

Jaarlijks worden honderden Nederlandse meisjes door hun eigen familie met de dood bedreigd. De documentaire volgt Saba, Dunya, Zara en Nadia, die zitten ondergedoken op een geheim adres in Nederland.

2 thriller

The Wicker Man

RTL8, 20.30-22.30u.

Vrouwen zijn eng. En regisseur Neil LaBute toont ze in hun fascinerende engheid in The Wicker Man. De film is een remake van een van de laatste Hammer-horrorfilms uit 1973 waarin Christopher – Dracula – Lee de stamoudste speelt van een op een Schots eiland verstopte sekte. LaBute verving die barbaarse samenleving door een beschaafd matriarchaat o.l.v. Sister Summersisle (Ellen Burstyn). Nicolas Cage is de agent die op het afgelegen eiland zoekt naar een verdwenen meisje.

3 Benefiet

Sta op tegen kanker

Ned.1, 20.30-22.10u.

Show in samenwerking met het KWF, waarin bekend en onbekend Nederland zich inzet voor de strijd tegen kanker. Met o.a. Gordon, Linda de Mol, Stevie Ann, Rene Froger, Alex Klaasen, Freek Bartels, André van Duin, Koefnoen en de cast van ’t Spaanse Schaep.

4 Strafrecht

Kijken in de ziel: strafpleiters

Ned.2, 22.55-23.40u.

Tweede deel van een zesdelige serie waarin interviewer Coen Verbraak met topadvocaten praat over hun vak en over henzelf. Met: Gerard Spong, Wim Anker, Bram Moszkowicz, Bénédicte Ficq, Inez Weski, Stijn Franken, Geert Jan Knoops, Theo Hiddema en Peter Plasman.

5 docu

VPRO’s Import: Gestolen land

Ned.2, 23.40-00.45u.

Lucho Acosta is de charismatische leider in de strijd van het Nasa-volk tegen de Colombiaanse overheid. Uit ervaring weet hij dat geweld steeds meer geweld oproept en daarom wil Acosta een geweldloze strijd voeren om het gestolen land van zijn voorvaderen terug te krijgen. Maar hoe houd je dat vol wanneer je klem zit tussen het geweld van de rebellen en dat van het Colombiaanse leger?