Windstoten

Morgen is de wind eerst zwak, maar in de loop van de dag gaat het flink waaien. Donderdag en vrijdag zijn zware windstoten mogelijk. Verder wordt er dan veel regen verwacht. Vanavond trekt een regenzone via Limburg het land in. Deze zone zal zich waarschijnlijk tot het oosten en zuidoosten beperken. Andere gebieden van het land krijgen enkele opklaringen. Vannacht daalt de temperatuur in minder bewolkte gebieden tot het vriespunt, op bewolkte plekken wordt het circa 4 graden.

Morgenochtend regent het nog in het oosten en zuidoosten. In de kustprovincies verschijnt de zon, maar in de middag kunnen daar een paar buien vanaf zee binnendrijven waarbij hagel mogelijk is. Tegen die tijd wordt in het oosten en zuiden droog weer verwacht, maar van opklaringen is geen sprake. De temperatuur varieert van maximaal 6 graden in Twente en de Achterhoek tot 9 graden in Zeeland. Er waait een noordelijke bries, rond kracht 3.

Donderdagochtend lijkt droog te verlopen, maar ’s middags gaat het vanuit het westen langdurig regenen. De wind draait naar zuidelijke richtingen en wordt aan de kust stormachtig, kracht 8. Verder komen, ook in het binnenland, (zeer) zware windstoten voor. Het wordt 8 graden in Groningen tot 12 aan de westkust.

Vrijdag vallen er buien, blijft het flink waaien en is het zachter met maxima van 11 tot 14 graden.