Fors meer Nederlanders twitteren

Nederland telt steeds meer actieve twitteraars (Foto: Reuters)

Nederland telt steeds meer actieve twitteraars (Foto: Reuters)Nederland telt steeds meer actieve twitteraars (Foto: Reuters)

In de afgelopen drie maanden is het aantal actieve twitteraars explosief gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers van Twirus. In juli telden ze nog 191.000 actieve accounts, in oktober 314.000. Dat is een groei van 65 procent.

Geteld werden de actieve Nederlandse twitteraars; zij die in oktober een of meerdere berichten posten en dat in de Nederlandse taal deden. Van de groep uit juli waren er 60.000 die inmiddels niet meer actief waren, dus de absolute groei was zelfs 200.000.

De cijfers van Twirus vertellen veel over Twitter in Nederland wanneer ze naast die van Twitter zelf worden gelegd:

  • Twitter zelf zegt wereldwijd zo’n 175 miljoen Twitteraars te hebben. Ongeveer 1,3 procent daarvan is Nederlands, dus ongeveer 2,25 miljoen accounts.
  • Twirus telde 314.000 actieve accounts, dus 14 procent van de Nederlandse accounts wordt daadwerkelijk gebruikt.
  • Nederland heeft zo’n 16,5 miljoen inwoners. 13,6 procent daarvan heeft dus een Twitter-account en 1,9 procent van de Nederlanders (een op de vijftig) is actief twitteraar.
  • Het onderzoek van drie maanden geleden bevatte meer interessante informatie over twitterende landgenoten: 57 procent is man, de gemiddelde twitteraar is 27 en zeven op de tien hebben hun hele gezicht op hun ‘avatar’ staan.
    • Peter Zantingh