Sport kort

Italiaanse tennissters winnen weer Fed Cup

SAN DIEGO. De Italiaanse tennissters hebben opnieuw de Fed Cup gewonnen. De ploeg versloeg in de finale in San Diego de VS. Flavia Pennetta tekende voor het beslissende punt (1-3) in de best-of-fivereeks. Ze liet de tiener Coco Vandeweghe kansloos (6-1 en 6-2). In 2006 en 2009 won Italië ook het landentoernooi. De Amerikaanse ploeg speelde zonder de geblesseerde zusjes Serena en Venus Williams. (ANP)

Clinton presenteert WK-bidbook VS

NEW YORK. De Verenigde Staten zetten zwaar geschut in om de organisatie van het WK voetbal binnen te halen. Voormalig president Bill Clinton presenteert op 2 december in Zürich de Amerikaanse inzending. De wereldvoetbalbond FIFA maakt op die dag de landen bekend die in 2018 en 2022 de WK’s mogen houden. De VS zijn samen met Australië, Japan, Zuid-Korea en Qatar in de race voor de eindronde van 2022. (ANP)

Badminton: Kim stopt als bondscoach

NIEUWEGEIN. Kim Young Man stopt na anderhalf jaar als bondscoach van de Nederlandse badmintonners. Hij werkte samen met Gerben Bruijstens, die wel aanblijft. (ANP)