Overige films

Million Dollar Baby (Clint Eastwood, 2004, VS). Met Oscars voor beste regie en beste film bekroonde boksfilm van Eastwoord. Gaat als alle boksfilms niet echt over boksen, maar over hoop, doorzettingsvermogen of Amerika. Belangrijkste variatie: dit keer is de bokser een jonge vrouw. Clint Eastwoods aanpak behelst niet het aankleden maar het uitbenen van clichés. Wat behouden blijft levert kaal, mannelijk sentiment op. RTL8, 20.30-23.10u.

Austin Powers: International Man of Mystery (Jay Roach, 1997, VS). Melige eerste bioscoopfilm met de Amerikaanse komiek Mike Myers in diens creatie van Austin Powers, modefotograaf annex geheim agent uit het swingende Londen van de jaren zestig. Comedy Central, 22.15-0.05u.

Memoirs of an Invisible Man (John Carpenter, 1992, VS). Werk van H. G. Wells lag níét ten grondslag aan deze als comedy opgezette demonstratie van ‘speciale effecten’. Onzichtbaar geworden effectenhandelaar Chevy Chase wordt doelwit van CIA-agent Sam Neill. Ook met Darryl Hannah. RTL7, 22.20-0.20u.

Eye of the Beholder (Stephan Elliott, 1999, Engeland/Canada/Australië). Thriller met Ewan McGregor als uitgebluste ambtenaar van de Britse geheime dienst. BBC1, 0.50-2.30u.