Loop jij ook rond in een gevilde wasbeerhond?

De wasbeerhond staat even in het centrum van de aandacht. De pels van deze beesten wordt gebruikt voor de bontkraagjes van populaire jassen van Nickelson en DSquared2, onthulde Aynouk Tan afgelopen zaterdag in NRC Magazine:

Wie [...] de (kleine) moeite neemt [...] komt er al snel achter dat het bont afkomstig is van een hond. Een wasbeerhond om precies te zijn. „Hun vachten komen uit China, waar geen enkele controle is op het vergaren van pels”, vertelt een eigenaar van een Amsterdamse modewinkel. „De bontprijzen zijn nog nooit zo laag geweest, voor een paar euro heb je al een vachtje.”

De papieren versie van de Volkskrant borduurt vandaag door over het onderwerp, met als gevolg dat er steeds meer over de bontkraagjes getwittert wordt. Met name het feit dat de wasbeerhonden vaak levend worden gevild maakt indruk.

Waarschuwing, de volgende beelden zijn erg gruwelijk:

http://www.youtube.com/watch?v=Tzah4mRqAvo