Kort nieuws Voorpagina

Israël bouwt 1.300 appartementen in Oost-Jeruzalem

Jeruzalem, 9 nov. De Israëlische regering heeft gisteren de bouw van 1.300 nieuwe appartementen in bezet Oost-Jeruzalem aangekondigd. De bekendmaking valt samen met Amerikaanse inspanningen Israël tot een nieuwe beperking van de bouw in nederzettingen te bewegen. Pagina 5

Duits kernafval op plaats bestemming

Berlijn, 9 nov. Duits nucleair afval dat dit weekeinde vanuit het Franse La Hague per trein naar Noord-Duitsland is vervoerd, is vanmorgen aangekomen bij de opslagplaats bij Gorleben. Actievoerders hebben tevergeefs geprobeerd de straten te blokkeren. Pagina 5

Donner: bevriezing loon ambtenaren

Rotterdam, 9 nov. Minister Donner (Binnenlandse Zaken) wil twee jaar achter elkaar geen loonstijging voor rijksambtenaren. Vandaag praat hij met de bonden over een nieuwe cao voor overheidsfunctionarissen. Pagina 15

Kabinet wil geen natuur kopen

Rotterdam, 9 nov. Het kabinet wil miljoenen besparen door geen natuur aan te kopen maar boeren in te schakelen bij de voltooiing van de zogeheten Ecologische Hoofdstructuur. Provincies en oppositie zijn ontstemd. Pagina 2

Birmese junta eist verkiezingszege op

Jakarta, 9 nov. De politieke partij van de militaire junta inBirma claimt 80 procent van de stemmen te hebben gewonnen bij de verkiezingen van afgelopen zondag. Pagina 4

‘BP nam geen risico bij boren olieput’

Rotterdam, 9 nov. De Britse oliemaatschappij BP heeft in de aanloop naar de olieramp in de Golf van Mexico niet bewust risico’s genomen bij het boren. Dat is de voorlopige conclusie van een onderzoekscommissie. Pagina 13

Topkok John Fagel (80) overleden

AMSTERDAM, 9 nov. Meesterkok John Fagel is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was tot 2000 patron-cuisinier van restaurant Tout Court in Amsterdam.