Kort nieuws Sport

NAC dankzij lening van twee miljoen uit acute geldnood

Breda, 9 nov. Voetbalclub NAC Breda hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over de lopende betalingsverplichtingen. De club heeft gisteren bij externe financiers een lening afgesloten van 2 miljoen euro waarmee het voortbestaan van de club voorlopig is verzekerd. „Doordat we de lening hebben afgesloten, krijgen we meer tijd om rustig verder te werken om van NAC weer een gezonde club te maken”, zei een woordvoerder. „We verwachten dat de problemen bij de club mogelijk volgend jaar zijn opgelost.” NAC leed over vorig jaar nog een verlies van 4,2 miljoen euro. (ANP)

Davids weg bij Crystal Palace

Londen, 9 nov. Edgar Davids heeft gisteren zijn contract bij de Engelse eerstedivisieclub Crystal Palace ingeleverd. De 37-jarige middenvelder plaatste een kort bericht op zijn weblog waarin hij aangaf dat zijn tijd bij de club uit de Engelse Championship erop zit. „Ik wil iedereen bedanken die me aangemoedigd heeft en mij een van de mooiste periodes uit mijn leven heeft gegeven.” Davids maakte in augustus onverwacht zijn rentree in Engeland. Hij lag regelmatig met medespelers overhoop en speelde zes duels. (ANP)

PSV gaat akkoord met schorsing Reis

Zeist, 9 nov. PSV kan de komende twee wedstrijden niet beschikken over Jonathan Reis. De eredivisieclub uit Eindhoven ging gisteren akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Reis kreeg zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een rode kaart nadat zijn elleboog tegenstander Alje Schut op de borst raakte. (ANP)

Van der Vaart beste speler van oktober

Londen, 9 nov. Rafael van der Vaart heeft zijn eerste prijs van dit seizoen binnen. De voetballer van Tottenham Hotspur werd gisteren verkozen tot de beste speler van de maand oktober in de Engelse Premier League. Hij maakte in oktober drie doelpunten en gaf één assist. Van der Vaart is de vijfde Nederlander die de prijs in ontvangst mag nemen. (ANP)

Leenstra meldt zich af voor 3 kilometer

Heerenveen, 9 nov. Marrit Leenstra doet zaterdag niet mee aan de wereldbekerwedstrijd over 3.000 meter in Heerenveen. De schaatsster van Hofmeier besloot gisteren om zich te concentreren op de 500, 1.000 en 1.500 meter. (ANP)

Volleybalsters verliezen van VS

Nagoya, 9 nov. De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan een nederlaag geleden. Tegen de Verenigde Staten verloor de ploeg van bondscoach Avital Selinger met 3-0 (25-17, 25-22 en 25-18). (ANP)