Kort nieuws Economie

Verkoop V&D en La Place afgerond

Amsterdam, 9 nov. De verkoop van warenhuisketen V&D en de restaurants van La Place aan investeerder Sun European Partners is afgerond. Dit hebben de partijen gisteren bekendgemaakt. De verkopende partij Maxeda, het voormalige Vendex KBB, kondigde de verkoop van de warenhuisketen aan in september. De betrokken partijen spraken af niets te zeggen over de overnameprijs, noch over een schatting van V&D’s waarde. V&D, opgericht in 1887, is met 62 vestigingen de grootste warenhuisketen in Nederland. (ANP)

Reorganisatie bij maker Delfts blauw

Delft, 9 nov. Het bedrijf dat het bekende Delfts blauwe aardewerk produceert, Royal Delft, gaat reorganiseren wegens tegenvallende resultaten bij dochterbedrijf Leerdam Crystal. De ontslagen die mogelijk het gevolg zullen zijn van de reorganisatie vallen bij Leerdam Crystal, een kristalproducent die in 2008 werd overgenomen door Royal Delft. Van de dertien voltijdbanen bij Leerdam Crystal zou nagenoeg de helft kunnen verdwijnen. Mede als gevolg van de reorganisatie zal Royal Delft, eerder bekend als Koninklijke Porceleyne Fles, dit jaar waarschijnlijk verlies lijden. (ANP)

Omzet industrie opnieuw gestegen

Den Haag, 9 nov. Ondernemers in de industrie hebben in september 11 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand een jaar eerder. De toename is iets kleiner dan in augustus toen de omzetgroei 15 procent was. De omzet lag de afgelopen maanden nog altijd ruim onder het niveau van dezelfde maand in 2008. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet op de exportmarkt was in september 17 procent hoger dan een jaar eerder. Op de binnenlandse markt was de omzetstijging met 3 procent veel minder groot. (ANP)