Jonker weg uit top FD

Ulko Jonker heeft vanochtend aangekondigd dat hij in de loop van volgend jaar zijn functies neerlegt als hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad en algemeen hoofdredacteur van de FD Mediagroep.

Een van de redenen is „een wijziging in de topstructuur van het bedrijf”, waartoe ook BNR Nieuwsradio hoort. Dat meldt de website van het FD.

Jonker was vijf jaar hoofdredacteur van de FD Mediagroep. De twee functies die Jonker bekleedt (hoofdredacteur van zowel de krant als van de Mediagroep) zouden in de toekomst worden gescheiden. Verder zou hij bij zijn aantreden hebben afgesproken niet langer dan vijf tot zeven jaar aan het roer te willen staan van de krant. Onder zijn leiding kreeg de krant in 2007 een nieuw uiterlijk. Het FD is de eerste Nederlandse krant die is gedrukt op zalmroze papier. Enkele weken geleden ging het FD op zaterdag over op tabloid.

Jonker zal na zijn terugtreden beginnen als correspondent in Brussel. Eerder was hij hoofdredacteur van de regionale krant De Gelderlander. Het is nog onbekend wie hem zal opvolgen.