Ik hoop maar op coulance van de NS

opinext@nrc.nl

Onze vorige minister van Verkeer en Waterstaat heeft de gratis voordeelurenkaart voor afgestudeerden ingevoerd. Deze is een jaar lang geldig.

Klinkt heel leuk.

Vervolgens krijg je geen bericht dat je abonnement verlopen is en dus een nieuw moet aanvragen.

Wat blijkt nog meer? Een nieuw voordeelurenabonnement kan nooit op dezelfde kaart worden gezet, ook niet als je wel op tijd bericht zou krijgen.

Wat moet er nu allemaal gebeuren: saldo op de oude kaart uitlezen, een nieuwe kaart aanvragen en het ov-fiets abonnement overzetten. Natuurlijk heb ik ook nog op vol tarief gereden, terwijl ik van korting uitging. Vervolgens moet ik maar hopen op coulance van de NS vanwege het feit dat niet aan mij is doorgegeven dat mijn abonnement is afgelopen. Als ik had geweten dat de afgestudeerden-ov-kaart nooit kan worden omgezet in een gewoon voordeelurenabonnement en zo’n gedoe zou geven, had ik liever een jaar extra € 55,- betaald.

Wie is hier eigenlijk schuldig: de NS, de DUO of het ov-chipbedrijf (Trans Link Systems)? Het maakt niet eens uit, de uitwerking van dit leuke idee is een ramp.

Martijn Paping

MSc uit Groningen

    • Martijn Paping
    • Msc uit Groningen