Holbewoner, het Franse beest of Jezus

(LtoR) France's rugby union national team lock Julien Pierre, Lionel Nallet and Sebastien Chabal attend an indoor training session, on November 8, 2010 in Marcoussis, south of Paris, as part of the preparation for the upcoming test match against Fidji on November 13, 2010. AFP PHOTO / FRANCK FIFE AFP

Drie leden van het nationale Franse rugbyteam schrijven zich in voor een indoor trainingssessie in Marcoussis, een gemeente in een van de zuidelijke voorsteden van Parijs. Wat ze precies opschrijven is niet duidelijk. De trainingssessie dient als voorbereiding voor de wedstrijd tegen het nationale elftal van de Fiji-eilanden, gepland op 13 november in Nantes, Frankrijk.

Van de rugbyspelers op de foto (van links naar rechts: Julien Pierre, Lionel Nallet en Sébastien Chabal) is Chabal ongetwijfeld de bekendste. Niet alleen vanwege zijn harde spel maar ook vanwege zijn bijzondere uiterlijk. De rugbyvariant van John de Wolf uit de jaren tachtig – 1,90 meter groot en 115 kilo zwaar – kent vele bijnamen: het Franse beest, holbewoner, Attila de Hun en Jezus.

Op YouTube zijn filmpjes te vinden van alle drie de rugbyspelers. Een topfilmpje van Julien Pierre is ruim 2.000 keer bekeken. Lionel Nallet doet het beter met bijna 19.000 ‘views’. Maar Sébastien Chabal blijkt een kijkcijferhit. Een van zijn compilaties is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Bekijk de YouTube-filmpjes via nrc.next.nl/links